Goochelworkshops

Workshops-kinderen-2_250 Workshops-kinderen-3_200Goochelworkshops voor jongeren (vanaf 11 jaar)
Zelf goochelen is fantastisch leuk om te doen. Het is geweldig om mensen te verbazen met trucs, waarvan alleen jij weet hoe het precies werkt. Oefenen is uiteraard nodig, maar er zijn eenvoudig te leren effecten die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Deze workshop duurt een uur tot anderhalf uur (afhankelijk van de wensen en het aantal jongeren) en begint met een korte demonstratie. Na deze demonstratie van bijzonder ingewikkelde trucs, zal Milan een aantal goocheltrucs laten zien die hij vervolgens uitlegt aan de aanwezige jongeren.

Workshops-kinderen-1_250Samen worden deze geoefend, zodat iedereen ná de workshop verschillende trucs kent om zijn/haar familie en vrienden mee te verassen. Ook worden er ballonnen gemodelleerd: iedereen krijgt zijn eigen gemaakte ballon mee naar huis! Milan brengt alle materialen mee die er nodig zijn en deze spullen mogen de jongeren na de workshop houden. Zo krijgt iedereen o.a. een ‘toverstok’, een magisch spel kaarten en een zelf gemaakte ballonfiguur.

Workshops-goochelaars-1_250Coaching aan collega goochelaars
Goed goochelen, is een kunst. Een goede goochelact zorgt voor verbazing en soms zelfs voor verwondering. Een gevoel dat zich moeilijk laat beschrijven, maar dat zeer krachtig en uniek is. Het is jammer, dat veel goochelaars gefixeerd zijn op het kunstje, waardoor zij iets van superioriteit lijken uit te stralen. Deze goochelaars stellen zich boven de toeschouwer en brengen hun trucs als puzzeltjes – ‘ik kan iets dat jij niet kan, probeer er maar achter te komen’. Zonde. Milan geeft coaching aan collega-goochelaars.

Een belangrijk thema is ‘bewustzijn’. Alles wat je op het toneel doet en zegt krijgt in de hoofden van de toeschouwers een betekenis. Het is dus zinvol om te weten, welke bewuste signalen je allemaal uitzendt. Pas wanneer je je ervan bewust bent, kun je gedrag (houding, stem, acties) inzetten en zo de betekenisvorming sturen.

Het is interessant om een goochelaar te vergelijken met een acteur. Beiden staan op het toneel om een publiek te vermaken. De goochelaar heeft natuurlijk een geweldige troef, hij doet een knap kunstje en kan daarmee de aandacht van het publiek pakken en vasthouden. Een acteur heeft die troef niet, maar pakt de aandacht van het publiek, door zijn stem en zijn lichaam op een juiste manier te gebruiken. Hij weet welke tekens hij wilt uitzenden en welk effect dit heeft op een publiek. Een vaardigheid die ook voor goochelaars van grote waarde kan zijn.

Het is mogelijk om Milan te vragen voor persoonlijk advies en begeleiding. Door kleine aanpassingen en veel experimenteren, wordt een onbewuste presentatie getackeld en ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Informeert u naar de mogelijkheden!